İSTANBUL / PENDİK - Turgut Özal Anadolu Lisesi

TURGUT ÖZAL ANADOLU LİSESİ OLARAK PENDİK KİTAP FUARINA ÖĞRENCİLERİMİZ İLE BİRLİKTE KATILDIK.

Turgut Özal Anadolu Lisesi öğrencileri, okuma kültürünü yaygınlaştırmak ve kitap sevgisini pekiştirmek amacıyla Pendik Kitap Fuarı’na bir gezi düzenledi. Eğitimciler eşliğinde gerçekleştirilen bu kültürel etkinlik, öğrenciler için sadece kitaplarla buluşma değil, aynı zamanda yazarlarla tanışma ve edebiyat dünyasını yakından tanıma fırsatı sundu.

Fuar boyunca öğrenciler, Türkiye’nin önde gelen yayınevlerinin stantlarını gezerek, farklı türlerde birçok kitabı inceleme şansı elde etti. Yazar söyleşilerine katılarak, edebi üretim süreçleri hakkında ilham verici bilgiler edindiler. Birçok öğrenci, sevdikleri yazarlarla tanışma ve kitaplarını imzalatma heyecanını yaşadı.

Bu gezi, öğrencilerin kitap okuma alışkanlıklarını geliştirmelerine katkı sağlamanın yanı sıra, bilgiye erişimlerinin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha hatırlattı. Aynı zamanda, fuarın sosyal ortamı sayesinde öğrenciler, kendi aralarında kitaplar ve yazarlar üzerine keyifli sohbetler gerçekleştirme imkânı buldu.

Turgut Özal Anadolu Lisesi olarak, öğrencilerimizin kültürel gelişimlerine katkı sağlayacak bu tür etkinliklere katılımını önemsiyor, onları her alanda donanımlı bireyler olarak yetiştirme hedefimize bir adım daha yaklaşıyoruz. Pendik Kitap Fuarı gezisi, bu anlamda hem eğitici hem de eğlenceli bir deneyim oldu.

02-10-202402-10-202402-10-2024

Yayın: 02.10.2024 - Güncelleme: 02.10.2024 15:21 - Görüntülenme: 338